6.09.2009

KARABAŞ İLE SİGARADAN KURTULUN


 BEYİN TÜMÖRLERİNDE FAYDALIDIR
 SİNİRSEL BAŞ AĞRILARINA İYİ GELİR
 AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞİ BULUNUR
 EGZEMA YARALARINDA FAYDALIDIR
 YÜKSEK TANSİYONA FAYDALIDIR
 KAN DOLAŞIMI BOZUKLUĞUNDA KULLANILIR
 ROMATİZMAL AĞRILARINDA KULLANILIR
 AKCİĞER VE KAN KANSERLERİNDE KULLANILABİLİR
 İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARINDA KULLANILABİLİR


BOTANİK BİLGİ:
Mor ve pembe çiçek açan grimsi yapraklara sahip kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Yararları saymakla bitmez. Karabaş otu çay gibi kaynatılarak içilir. Karabaş otu yaz aylarında çiçekleri açıldığı zaman toplanılır ve gölgede kurutulur.
Yararları şunlardır.
Vücudu bu ölümcül hastalığa karşı bir kalkan gibi koruyan karabaş otu; beyin, prostat, pankreas, bağırsak ve meme kanseri tümörlerinin büyümesini de durduruyor.
Kan dolaşımını düzenleyici özelliği yüksek oranda (yaklaşık 5 000 ppm) içerdiği rosmarinik asitten kaynaklanmaktadır. Kanı sulandırıcı özelliği vardır.
Karabaş otunun içerdiği 1,8-cineole; antibakteriyel, antialerjik, sedatif (sakinleşti rici), antirhinitis (burun nasal membranında oluşan enfeksiyona karşı), antilaryngitic (ses tellerindeki enfeksiyonlara karşı) ve hypotensive (tansiyon düşürücü) özelliği olan bir maddedir. Genel olarak karabaş otu yirminin üzerinde antibakteriyel özellikli etkin madde içermektedir. Özellikle, içerdiği caryophyllene maddesi staphylococ ve de streptococ bakterilere karşı spesifik (özel) olarak çok güçlüdür.
Karabaş Otu ile Sigarayı Bırakma:
1 tatlı kaşığı karabaş otunu 1 su bardağı suda 3 dakika kaynattıktan sonra için .Bu uygulamayı gün boyunca en az 3 kez olmak üzere tekrarlayın. Bu uygulamayı gün aşırı tekrar edin.Bir gün içip bir gün bekleyin .Eğer uygulamayı gün boyu tekrar edemiyecek durumdaysanız evde bulunmadığınız zamanlarda karabaş otunun sapını cebinizde bulundurun ve sigara içmek istediğiniz zamanlarda karabaş sapını çiğneyerek sigara isteğinizi giderin. Günde 3-5 bardak içilirse kanı temizler, kandaki nikotini yakar. Sigarayı bırakanlardaki asabîlik ortadan kalkar. Bu kalbin en güzel ilacıdır.
Aslan pençesi sapı da (düz yapraklı olanı) canınız sigara istediği zaman çiğnerseniz sigara isteğiniz azalır. Karabaş otu bitkisi ile sigarayı bırakabilirsiniz . Fakat her şeyden önce sigarayı gerçekten bırakmak istemelisiniz.Hem kendi sağlığınız hem de sevdikleriniz için sigaradan uzak durun.

DİKKAT: Hamileler kesinlikle kullanmamalıdırlar.Doz aşımı kusturucudur.Kür halinde kullanılmalıdır.Devamlı kullanmak zararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder